هنگام مصاحبه استخدامی برای جذب یک مدیر پروژه علاوه بر تواناییهای مهارتی و تجربیات کاری، شما باید به تواناییهای ذاتی این افراد هم توجه کنید. این خصوصیات ذاتی افراد سبب میشود تا مهارتهای اکتسابی و تجربیات کاری یک مدیر پروژه موفق را کامل کرده و از او یک مدیر پروژه موفق بسازد.
در این مطلب تلاش میشود تا برخی تواناییهای کلیدی یک مدیر پروژه موفق مورد بررسی قرار گیرد.
۱٫ کمک کردن: یک مدیر پروژه موفق همواره به اعضای تیم پروژه کمک فکری دهد. تمامی اعضای تیم پروژه از مدیر پروژه به عنوان یک مشاور کمک میگیرند تا در مواقع سخت و بحرانی با مشکلات روبهرو شوند.
۲٫ توجه به جزئیات: یک مدیر پروژه موفق همواره به جزئیات توجه میکند. درک خوبی از پروژه و مدیریت اطلاعات مرتبط با آن دارد. فعالیتهایی مانند ایجاد / بهروز رسانی برنامهزمانبندی، پیگیری بودجهبندی و مدیریت ریسکها و مسائل پروژه را با علاقه دنبال میکند.
۳٫ اعتبار: مدیریت یک پروژه، رهبری تیم پروژه و مذاکره با ذینفعان بدون داشتن اعتبار برای مدیریت پروژه غیرممکن است. اعتبار مدیریت پروژه به دانش، تواناییهای ذاتی و مهارت کافی برای رهبری تیم پروژه است. اعتبار یعنی همیشه حرف درست را بزنید و در تمام موارد بتوانید مسیر درست را برای هدایت پروژه پیدا کنید.
۴٫ استعداد حسابرسی: یک مدیر پروژه باید درک درستی از مسائل حسابداری داشته باشد تا بتواند به درستی تخمین هزینهها و گزارشات مغایرت و… را به انجام رساند. اغلب مدیران پروژه، از این قابلیت بیبهرهاند اما باید بدانید که دانستن این علم کمک زیادی به مدیریت پروژه موفق میکند.
۵٫ درک فنی: یک مدیر پروژه باید نسبت به مسائل فنی پروژهها درک کاملی داشته باشد تا بتواند پیام و تحلیل خود را به درستی منتقل کند.
۶٫ درک صحیح از ابزارها: ابزارها یکی از عناصر مهم مدیریت پروژه محسوب میشوند. یک مدیر پروژه شایسته ضمن شناخت ابزارها، به استفاده موثر و بهموقع از آنها میپردازد. ابزارهای روزمرهای که بعضا با آنها کار میکنید در صورت استفاده بهموقع و بهجا از آنها میتواند کمک بزرگی به مدیریت پروژه داشته باشد.
۷٫ پذیرش تعارضات: بسیاری از مردم بهدنبال فرار از مشکلات و تعارضات هستند. مدیر پروژه همواره با آغوش باز به استقبال تعارضات میرود و تلاش میکند تا آنها را مرتفع کرده و به نتیجه مطلوب برسد. مدیران پروژه میبایست این موضوع را درنظر داشته باشند و تلاش کنند تا بتوانند با این موضوع کنار بیایند.
۸٫ یادگیری مستمر: هر پروژه کولهباری از تجربه است. هر پروژه شما را با یک ابزار جدید، یک تکنیک تازه، یک صنعت جدید، یک مشتری متفاوت و یا یک فرآیند کسب و کار جدید آشنا میکند. همیشه نسبت به یادگیری و کسب تجربه در پروژهها علاقمند باشید. لو هولتز میگوید: «اگر شما در حال رشد نیستید، مردهاید». یک مدیر پروژه همواره به دنبال یادگیری و لذتبردن از فرصتهایی است که برای یادگیریاش پیش میآید.
۹٫ گوش کردن فعال: باید بدانیم برای آنکه درک کنیم اعضای تیم پروژه چه میکنند باید گوش کنیم. یک مدیر پروژه به محیط اطراف با دقت بیشتری نگاه میکند و چیزهای بیشتری را میشنود. برای شناسایی مشکلات بالقوه و خطرات پروژه باید خوب گوش کنیم و خوب ببینیم.
۱۰٫ انعطاف پذیری: مدیر پروژه باید همیشه برای تغییر برنامهها و شیوههای عملکردی خود انعطافپذیر باشد. انعطافپذیری توانایی است که به ارتباط بهتر شما، تیم پروژه و ذینفعان کلیدی میانجامد.
