آقای کین ایچی کومانو سفیر ژاپن در ایران، در نشست «سرو سایهفکن» انجمن فازغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف که عصر روز شنبه ۹۱۰۲۰۲ در سالن جابرابنحیان دانشگاه برگزار شد، یکی از سخنران های اصلی بودند.
ایشان سر ساعت به سالن رسیدند، به زبان فارسی و با عنوان «درسهایی از ژاپن پس از فوکوشیما» در مدت زمان تعریف شده، صحبت کردند:
منطقهای که نیروگاه فوکوشیما در آن قرار داشت به منطقه «الگوی جامع آینده ژاپن» تبدیل میشود.
۲۲۲ شهر و شهرستان و روستای منطقه آسیبدیده از زلزله و سونامی، در حال تدوین برنامه ۱۰ ساله و چشمانداز جدید خود هستند. دولتهای محلی و حکومت مرکزی، بر اساس این چشمانداز، آینده را میسازند.
دولت مرکزی ژاپن طی ۵ سال، ۲۴۰ میلیون دلار برای بازسازی به این منطقه اختصاص داده است.
۵۴ نیروگاه هستهای ۳۰% کل تولید برق ژاپن را تامین میکردند. در چشمانداز ژاپن، طی ۱۸ سال یعنی تا ۲۰۳۰ باید ۵۰% مصرف انرژی برق هستهای میشد. اکنون، همه چیز عوض شده است! چشمانداز جدید تا چند ماه دیگر ارایه میشود. تاکید بر صرفهجویی همگانی در مصرف انرژی برق است. سازگاری حداکثری با محیط زیست و …
از اول ماه مارس دیگر هیچ نیروگاه هستهای در ژاپن تولید برق نمیکند.
بر اساس درسآموختههای حادثه فوکوشیما، تابستان ۲۰۱۲ در همان فوکوشیما کنفرانسی بینالمللی با عنوان مقاومت در برابر آسیبهای بزرگ برگزار میشود تا همه دنیا از تجربههایشان بگویند و از این رخداد و پیامدهای آن نیز بشنوند. سوخت نیروگاه فوکوشیما، طی ۲ تا ۱۰ سال آینده استخراج میشود. طی ۳۰ تا ۴۰ سال آینده کل نیروگاه، به طور امن از بین میرود. اگر سیستم ایمنی خطوط قطار پر سرعت ژاپن (شینکانسن) با اولین تشخیصهای امکان بروز زلزله، تمام قطارهای در حال حرکت (با سرعت ۲۵۰ کیلومتر) را متوقف نمیکرد. فاجعه بزرگ اصلی در ژاپن رخ میداد.
آفتاب ایرونی را از اینجا دنبال کنید:
![جهت سفارش تبلیغ تماس بگیرید](http://jobs.khabarkhaan.ir/wp-content/uploads/2013/01/ads.gif)