۱- اکثرافراد میزان انرژیشان را دست بالا میگیرند: اگر شما بخواهید به انرژی خودتان در یک مصاحبه یا سخنرانی در مقیاسی از ۱ تا ۱۰ نمره بدهید، چه نمرهای برای خودتان در نظر میگیرد و در مقابل شنوندگان یا مصاحبهکننده به شما چه نمرهای خواهند داد؟ Brad Phillips میگوید که در پایان یک مصاحبهی آزمایشی از کارآموز میخواهد که به میزان انرژیاش در طول مصاحبه نمره بدهد و کارآموز حدس میزند که نمرهاش حول و حوش ۸ یا ۷ باشد. فیلیپس میگوید بعد همین سوال را از افراد دیگری که در اتاق بودهاند در مورد انرژی همکارشان میپرسد و آنها معمولا برآوردشان ۵ یا ۴ است. پس میشود حدس زد که ما از نظر انرژی در چشم دیگران کمتر از آنچه که خودمان فکر میکنیم به نظر میرسیم، و بیشترین مزیت برای افراد از یک تقویت ۱۵ تا ۱۰ درصدی در انرژی بدست میآید.
۲- فکر کردن را متوقف کنید و نگاهتان به من باشد: ما ارتباط چشمی را فقط در ۶۰ تا ۴۰ درصد مواقع حفظ میکنیم. زیرا مشغول تلاش برای دسترسی به اطلاعات از مغزمان هستیم – که البته بستگی به این دارد که بخواهیم چه اطلاعاتی را بازیابی کنیم، به بالا، چپ و راست یا پایین نگاه میکنیم. اما در بافت یک مصاحبهی رسانهای یا سخنرانی، نداشتن ارتباط چشمی میتواند نشانهای از حالت عصبی و طفره رفتن باشد. شما با یک مکث کوتاه قبل از پاسخ به سوال میتوانید به نگه داشتن بهتر تماس چشمی کمک کنید، همین مکث به شما اجازه میدهد که به اطلاعات مورد نیازتان در مغز قبل از شروع صحبت دسترسی پیدا کنید.
۳- با حرکتها و اشارهها کلمات بهتر میشوند: هر گاه ما یک سخنران را به ترکیب حرکتها و اشارهها در ارائهاش تشویق کنیم، به طور ثابت پی خواهیم برد که کلمات نیز بهتر میشوند. این فعالیتهای فیزیکی کمک میکنند تا سخنران روشنتر فکر کند و با آراستگی و زبانی مثبتتر جملهها را بیان کند. بنابراین بار بعد که در یک سخنرانی یا مصاحبه هستید (یا با رئیس یا مشتری) صحبت میکنید، از حرکتها و اشارهها به طور طبیعی و همانگونه که در زندگی روزمره هست استفاده کنید – کلمات شما قدرتمندتر خواهند بود.
۴- وقتی در حالت دفاعی هستید، کمتر به یاد میآورید: آلن و باربارا پیس نویسندگان کتاب The Definitive Book of Body Language گزارش جالبی از یکی از یافتههایشان ارائه میکنند. زمانی که گروهی از داوطلبها در یک سخنرانی حاضر میشدند در حالی که بازوها و پاهایشان حالت غیر جمع شده (گشوده) را نشان میداد، ۳۸ درصد بیشتر از گروهی که همان سخنرانی را با بازوها و پاهای جمع شده شنیده بودند مطلب را به یاد میآوردند. اگر شما میبینید که زبان بدن مخاطبانتان حالت دفاعی دارد، روشتان را عوض کنید – و سعی نکنید که آنها را در مورد دیدگاه مورد نظرتان قانع کنید تا زمانی که زبان بدن آنها به حالت گشوده قرار بگیرد.
۵- پاها مسیر را نشان می دهند: پاها ناخوآگاه میگویند که به کجا میخواهید بروید. دفعهی بعد وقتی مشغول گفتگویی هستید که آرزو دارید هر چه زودتر از آن خلاص شوید به پاهایتان نگاه کنید. ممکن است متعجب شوید که آنها به طور مستقیم در طرف شخصی که دارد با شما صحبت میکند نیستند. همین موضوع در مورد دیگران هم صدق میکند، پس اگر مطمئن نیستید که آیا شخصی که با آن صحبت میکنید علاقهمند به گفتگو هست، فقط به پاهایش نگاه کنید.
۶- اگر بخندید، آنها هم میخندند: ما ناخودآگاه از چیزهایی که میبینیم تقلید میکنیم. زمانی که به شخصی نگاه کنید و بخندید، آنها هم تمایل پیدا میکنند لبخند بزنند. وقتی به فردی با سر اشاره میکنید متقابلا با سر به شما اشاره میشود. برخی از نوروساینسها میگویند که حالت آیینهگی در رفتار به علت “نورونهای آیینهای” است. اطلاعاتی که مهمند، زیرا مخاطبانی که لبخند میزنند و یا سر تکان میدهند بیشتر پذیرای ایدههای شما هستند. بنابراین در لحظههای مناسب لبخند بزنید و سرتان را تکان دهید تا بیشتر به اهدافتان نزدیک شوید.
نوشته ۶ نکته دربارهی زبان بدن اولین بار در رسانههای امروز پدیدار شد.