Quantcast
Channel: خبرخوان مدیریتی‌ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 908

بازاریابی ورزشی

$
0
0

تاریخ درج: ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۱

url

ورزش ابزاری است برای ورزیدگی و پالایش جسم و روح از زنگار کهولت و کسالت، که امروزه به وسیله‌ای برای ایجاد اتحاد میان انسالها مبدل شده و شاید مهمترین آرمان آن برقرای صلح و اتحاد و جاری ساختن روحیه پهلوانی در کالبد آدمیان باشد.

نمی‎توان به طور دقیق گفت که ورزش از چه زمانی به طور رسمی در برنامه روزانه افراد گنجانده شد. اما از شواهد پیدا است که یونانیان باستان نخستین مردمانی بودند که با هدف ورزیده ساختن بدن پهلوانان و جنگاوران خود، ورزش را به گونه‎ای سیستماتیک و شبیه آنچه که امروز می‎بینیم درآوردند.

ورزش به عنوان یک محصول نیاز به یک برنامه مدون بازاریابی دارد. اهمیت بازاریابی ورزشی عمدتا به دلیل قابلیت فراوان آن در سودآوری است، که البته مزایای آن به تولید ثروت منتهی نمی‎شود و منافع بسیاری از جمله نشاط، سرزندگی، و سلامت اجتماعی را عاید جامعه می‎کند و به علاوه مردم را نسبت به اهمیت ورزش آگاه می‎کند. بازاریابان عرصه‎ی ورزش هم‎چنین می‎توانند به درک نیازهای مشتریان ورزش کمک شایان توجهی کنند.

بازاریابی ورزشی درست مانند دیگر اشکال بازاریابی مستلزم برنامه‎ریزی، اجرای صحیح، انعطاف‎پذیری، و ارزیابی در طول هر کمپین بازاریابی است. البته وجه تمایز آن با دیگر انواع بازاریابی این است، که به هنگام بازاریابی برای ورزشهای مختلف، باید ادراک عمومی نسبت به آن تیم ورزشی را لحاظ نمود. به معنای ساده‎تر این اذهان عمومی هستند که چگونگی بازاریابی برای تیم‎های ورزشی را دیکته می‎کنند. بازاریابی ورزشی به نسبت دیگر اشکال بازاریابی منعطف‎تر، چابک‎تر و مردمی‌تر است، و با پیش‎بینی مشکلات به سرعت می‎تواند در راهبرد خود تجدید نظر کند.

در یک تعریف کلی بازاریابی ورزشی به مجموعه‌ای از فعالیت‌های عمدتا اقتصادی با درونمایه‌های فرهنگی اتلاق می‌شود که در جهت یافتن بازار مصرف کالا و خدمات ورزشی عمل می‌کند و جهت اصلی آن دستیابی به سودآوری و جلب اعتماد مصرف‌کنندگان در این حوزه است.

بازاریابی ورزشی را می‎توان ذیل سه عنوان و یا سه بخش درآورد. بخش اول تبلیغات ورزشی و رویدادهای مرتبط با ورزش مثل المپیک، لیگ‌ها فوتبال کشورهای مختلف، … است. بخش دوم مربوط به استفاده از رویدادهای ورزشی برای تبلیغ و ترویج دیگر محصولات است که لزوما نیز با ورزش مرتبط نیستند. و بخش سوم به ترویج ورزش در میان عموم اشاره دارد تا به این وسیله مشارکت آنها را در فعالیتهای ورزشی بالا ببریم، برنامه‎های پیاده‎روی خانوادگی همراه با اعطای جوایز را می‎توان ازجمله نمونه‎های بخش  سوم برشمرد.

 بنابراین بازاریابی ورزشی زیر شاخه‎ای از علم بازاریابی است که تمرکز آن هم ترویج رویدادها و تیم‎های ورزشی است و هم می‎توان از آن برای ترویج دیگر محصولات از طریق مجاری مرتبط با رویدادهای ورزشی (مثل نصب بیلیبرد در ورزشگاه‎ها، پخش آگهی محصولات در نشریات و سایتهای اینترنتی ورزشی، و …) استفاده کرد.

برای آنکه یک کمپین بازاریابی ورزشی اثربخش را راه‎اندازی کنیم، می‎بایست ابتدا اهدافی را تعیین کنیم. این اهداف می‎بایست شامل برنامه‎ریزی، سازماندهی، و کنترل فعالیت‎های بازاریابی باشد. برنامه‎ی بازاریابان ورزشی برای سال نخست فعالیت خود می‎بایست حول محور آگاه ساختن جامعه و افزایش دانش عمومی و نیز معرفی ورزش برای افرادی که هیچ دانشی نسبت به آن ورزش ندارند، و نیز مقایسه این ورزش با دیگر ورزشها، و بازاریابی برای اقشار و ملیت‎های مختلف باشد.

به گمان کارشناسان برنامه‎های سه ساله می‎بایست دانش عمومی نسبت به تیم‎های انفرادی یا گروهی ورزشی را بالا برند، و از سویی سودآوری تیم را افزایش دهند تا به این طریق به افزایش شهرت آن تیم کمک کرده باشند.

لذا اساسی‎ترین هدف از راه‎اندازی کمپین‎های بازاریابی ورزشی، افزایش شهرت و نیز بالا بردن حمایت از تیم‌های ورزشی است. هدف دوم نیز افزایش یا احیای منابع مالی و سودآوری تیم‌های ورزشی است. و اما هدف اصلی سوم این کمپین‎ها آن است که خود را در ذهن مخاطبان جاودانه کنند.

از چه رسانه‎ای برای بازاریابی ورزشی استفاده کنیم؟

البته اگر از پس هزینه‎های تبلیغات تلویزیونی برآییم، این رسانه به دلیل فراگیری و تصویری بودن بهترین روش برای ارتقاء و ترویج ورزش و تیم‎های ورزشی خواهد بود. البته این رسانه به نسبت دیگر رسانه‎ها بسیار گران است. اما اینترنت برخلاف تلویزیون، روشی مقرون به صرفه برای بازاریابی است، البته شاید اصلی‎ترین نقص آن این باشد که گاه پیام ما به درستی به مخاطبان هدف نمی‌رسد.

منابع:

سبز باشید

مشاهده مطلب در سایت منبع


جهت سفارش تبلیغ تماس بگیرید

Viewing all articles
Browse latest Browse all 908

Trending Articles